ActualitateLocal

Elevii merg la şcoală pe 5 octombrie

Invatamant
Ziua Internaţională a Educaţiei a fost stabilită de UNESCO pentru 5 octombrie. Astfel, miercuri cursurile conform programului obişnuit vor fi suspendate. Cu toate acestea, elevii vor fi prezenţi la şcoală. Sindicatele din educaţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui au stabilit ca această sărbătoare să fie marcată prin organizarea de activităţi specifice la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în parte.
“Nu se pune problema ca elevii să stea acasă. Ei nu vor face cursuri, însă vor participa la activităţile specifice, organizate la nivel de unitate şcolară în parte”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.
În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.
Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe ţări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârşitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button