EducatieLocal

Elevi, instruiţi în Europa

mincu2
În semestrul al II-lea al anului şcolar 2015-2016 s-au finalizat stagiile de pregătire practică pentru 42 de elevi ai Liceului “Ion Mincu” din Vaslui, implicaţi în proiectul european Erasmus^ “Internship-Opportunity to close the gap between theory and practical reality”.
Timp de trei săptămâni, elevii vasluieni au putut experimenta lucrul în condiţii reale, la diferiţi agenţi economici din Spania, Italia şi Malta, văzând astfel cerinţele pieţei muncii din ţările menţionate.
În perioada 10 aprilie-5 mai 2016, 14 elevi de la domeniul Industrie alimentară au efectuat practica de specialitate la Panaderia Hermanos Espigares S.L, un lanţ de brutării şi patiserii din Granada, Spania. Elevii selecţionaţi provin de la clasele a X-XI-a, precum şi de la şcoala profesională. Ei au putut să exerseze lucrul într-o întreprindere specializată în produse de patiserie şi brutărie, luând contact cu un mediu de muncă real, competitiv şi dinamic. La finalul celor trei săptămâni de practică elevii au revenit în ţară cu o experienţă de viaţă şi profesională bogată, benefică pentru viaţa lor de viitori adulţi.
14 elevi selectaţi în proiect de la specializarea Estetică şi îngrijirea corpului omenesc au efectuat cele trei săptămâni de practică în perioada 24 aprilie-16 mai 2016, în Perugia, Italia. Ei au fost plasaţi la 7 saloane profesioniste, luând contact cu tehnici şi cu produse de ultimă generaţie în ceea ce priveşte domeniul lor de activitate. Atât elevii implicaţi, cât şi profesorii însoţitori au putut vedea care sunt cerinţele şi ultimele tendinţe la saloanele de profil din Perugia, beneficiind de o reală experienţă profesională şi de o atenţie deosebită din partea tutorilor de practică.
Între 31 mai-20 iunie 2016, 14 elevi de la domeniul Turism şi alimentaţie publică au făcut deplasarea în Sliema, Malta, pentru a efectua stagiile de instruire practică la două unităţi hoteliere şi restaurante de prestigiu pentru turismul maltez, Diplomat Hotel şi Plaza Hotel. Cei 14 elevi provin din clasele a X-a şi a XI-a şi experienţele lor profesionale au vizat competenţe din domeniul Servire şi de Housekeeping.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button