ActualitateLocal

Ei sunt cei mai buni creatori de la Concursul de literatură satirico-umoristică!

Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a organizat festivitatea de premiere a Concursului de literatură satirico-umoristică.

Ediția din acest an s-a bucurat de o bună participare, cu lucrări de calitate.

Astfel, la manuscrise, premiul I a fost obținut de epigramistul Valentin David, colaborator al revistelor Epigrama și Scart, iar la carte, premiul I a ajuns la Florin Rotaru, care s-a prezentat în concurs cu volumul ”Umor la rotisor-epigrame și poezie umoristică”, apărut la editura Eikon, în 2015.

La carte, premiul I a fost împărțit cu Petru Ioan Garda, care a fost apreciat de juriu pentru volumul ”Modus ridendi, epigrame”, („Editura Napoca Star”, 2013).

Organizatorii au mai oferit și o serie de ”Premii aniversare”, ținând cont că ediția din acest an este organizată la 50 de ani de la prima ediție, din 1970.

Astfel, personalități din lumea literară, cum ar fi Laurențiu Florentin Ghiță, redactor-șef al revistei „Epigrama”, Gruia Novac, Adrian Grăjdeanu, redactor-șef al revistei satirice „Scart”, caricaturistul Costel Pătrășcan, George Corbu, epigramist, traducător, bibliolog, au primit aprecierile organizatorilor.

Evenimentul a fost moderat de prof.univ.Constantin Dram, care a vorbit și despre simbolistica umorului la români.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button