ActualitateLocal

Educatoare sancţionată după ce un copil a plecat din grădiniţă fără ştirea sa

O educatoare de la Grădiniţa cu program normal Fâstâci din judeţul Vaslui a fost sancţionată după ce, în cursul lunii martie, părinţii unui copil au reclamat că acesta a plecat singur din unitatea de învăţământ în timpul programului, fără ştirea cadrului didactic.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui a informat, miercuri, că pentru evitarea unor incidente similare s-a luat decizia modificării programului de lucru al îngrijitorului.

”Comisia de cercetare disciplinară a făcut cercetări în urma cărora a fost întocmit un raport înregistrat la secretariatul unităţii şcolare şi înaintat Consiliului de Administraţie al şcolii pentru a fi stabilită sancţiunea. Consiliul de Administraţie al şcolii întrunit pe data de 30 martie a hotărât ca doamna educatoare să fie sancţionată cu avertisment scris. În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, programul îngrijitorului din şcoală a fost schimbat din intervalul orar 9,00 – 15,00 cum era înainte de incident, în intervalul orar 8,00 – 14,00, astfel încât acesta să poată supraveghea copiii în afara sălii de grupă, pe holuri, la toalete şi în curtea şcolii, pe toată durata în timpul programului activităţilor didactice”, a declarat presei inspectorul general şcolar din cadrul IŞJ Vaslui, Loredana Roman.

Incidentul s-a petrecut în luna martie, când copilul în vârstă de 4 ani a plecat de la grădiniţă în timp ce educatoarea se afla în sala de clasă, a străbătut pe jos aproximativ doi kilometri şi a ajuns singur la domiciliu murdar şi speriat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button