ActualitateLocal

Educația, în prim plan la Ziua comunei Cozmești


Primarul de Cozmești, Hristache Sima, a ținut ca în acest an să organizeze o altfel de manifestare dedicată Zilei comunei.
În afară de soliștii invitați să susțină recitaluri, edilul a mai adus în fața localnicilor un cuplu de bătrâni, cunoscuți în comunitate.
Este vorba despre Ionel și Mariana Tanase, familie de dascăli, care a format zeci de generații din Cozmești.
Primarul Sima a ținut să confere titlul de cetățeni de onoare, același lucru fiindu-i acordată post mortem familiei Neculai și Elena Corduneanu.
”De anul viitor va exista o sărbătoare în comună și cu ocazia Zilei Copilului, pentru că și generația care va lua locul celei actuale merită să fie sărbătorită tot într-un cadru special, în aceeași locație din Bălești. Două familii din sat, Corduneanu și Tanase, au primit diplome de cetățeni de onoare ai comunei Cozmești, mai ales că doamna Mariana Tanase a condus pașii a zeci de generații din sat către tainele abecedarului și matematicii, fiind foarte mulți ani directoarea școlii din comună”, a spus primarul Hristache Sima.
Cu ocazia celei de a șaptea ediții a Zilei comunei a fost inaugurat și noul Teatru de Vară de la Bălești: ”Din acest an, sărbătoarea comunei noastre se va desfășura sub acest deviz, “Muncim împreună, Sărbătorim împreună”. Această nouă locație, Teatrul de vară Bălești, este dovada vie a faptului că această comună a noastră este plină de tradiții și obiceiuri, cu oameni buni și frumosi, care știu să muncească, dar să se și distreze”.
La ziua comunei Cozmești a venit și primarul comunei Chetrosu, din raionul Anenii Noi, R. Moldova, localitate înfrățită cu comuna Cozmești.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button