Dumitru Buzatu (PSD Vaslui): ”Populaţia l-a taxat în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis”

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că prin votul dat la alegerile parlamentare din acest an, populaţia l-a sancţionat în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a văzut drept “vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi USR”.

“Alegătorii au înţeles foarte bine mesajele preşedintelui Iohannis şi i-au răspuns în mod corespunzător. Populaţia a taxat felul în care Guvernul şi-a exercitat actul de conducere în toată perioada aceasta, inclusiv felul în care a gestionat criza sanitară, dar şi încetinirea activităţii economice, creşterea datoriei publice. Toate aspectele negative cumulate le-a sancţionat, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi poate că în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a văzut ca vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi a USR”, a menţionat Buzatu.

Liderul social-democrat a afirmat că scorul PSD este unul “relativ bun”, obţinut în condiţiile unei confuzii ideologice dominante în momentul acesta în societatea românească.

“Nu ştiu dacă PSD va reuşi să facă o majoritate parlamentară, dar nici nu aş vrea să experimentăm, pentru că în mod normal ar trebui să se constituie o majoritate parlamentară prin fracţiunile de votanţi care s-au exprimat pentru PNL, USR, AUR şi alte formaţiuni şi atunci să vedem cum ar reuşi acestea să-şi armonizeze programele, pentru a ne lămuri. Eu am avut o surpriză de proporţii când am văzut cât de fragmentat a fost votul românilor în aceste alegeri şi nici astăzi nu pot să ştiu la ce se aşteaptă românii când votează USR. E un partid care nu are ideologie, nu are lideri de prestigiu, n-are niciun fel de program şi mai este asociat şi cu PLUS. Ne mai trebuie un partid “minus” şi avem o combinaţie perfectă”, a spus preşedintele PSD Vaslui.

Totodată, Dumitru Buzatu le-a mulţumit alegătorilor vasluieni care au votat PSD “în ciuda unei propagande uriaşe, a unei culpabilizări generale şi a unor zvonuri şi minciuni răspândite cu o consecvenţă nemaipomenită”.

PSD a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Vaslui, înregistrând un rezultat de 38,28% la Senat şi 36,9% la Camera Deputaţilor, arată datele provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea voturilor din cele 542 de secţii de votare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Doi tineri din Băcești au fost reținuți, după mai multe percheziții domiciliare. Polițiștii au găsit o adevărată ”comoară”!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Bărbat din Deleni, prins cu permis de conducere fals

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui  au reținut un bărbat, în vârstă de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *