ActualitateLocal

Drumarii de la Nomis asfaltează cele mai dificile sectoare din proiectul de Mobilitate Urbană de la Bârlad

Drumarii de la Nomis au intrat în forță pe toate străzile din Bârlad, incluse în Proiectul privind Mobilitatea Urbană, proiect prin care, în Bârlad, intră peste 110 milioane de lei.

Acesta este bugetul atras din fonduri europene de către municipalitatea locală pentru transformarea completă a urbei.

Utilajele de la Nomis au început lucrările de asfaltare pe segmentul aflat pe Bulevardul Epureanu. Se toarnă ultimele două straturi de asfalt pe sectoarele de drum considerate drept cele mai dificile.

„Lucrările la proiectul de Mobilitate Urbană au intrat într-o nouă etapă, și anume turnarea ultimelor două straturi de asfalt, pe sectoarele dificile, unde lucrările au depins de infrastructura de apă și canal. Unul dintre acestea (ultimul și cel mai dificil) a fost segmentul de pe Bulevardul Epureanu cuprins între intersecția acestei artere și străzile Constantin Hamangiu și Nicolae Bălcescu. Urmează, pentru câteva zile, alte lucrări dificile în zona Podului Verde, în vederea conectării Bulevardului Epureanu la străzile Constantin Hamangiu, 1 Decembrie și Nicolae Bălcescu”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Bârlad.

Lista cu străzile incluse în proiectul de Mobilitate Urbană la care lucrează Nomis: Republicii, Epureanu, Constantin Hamangiu, Nicolae Bălcescu, Dragoș Vodă, Mihai Eminescu (segment), Vasile Milea, Mihai Viteazul, Col. Simionescu Sava, Paloda, Ioan Popescu, Vasile Pârvan, Cpt. Grigore Ignat, 1 Decembrie, Tecuciului, Primăverii, Popa Șapcă, Marcel Guguianu, Fagului.

Pe aproape fiecare stradă vor exista piste pentru biciclete.

În afară de reabilitarea carosabilului, vor fi reconfigurate și amenajate trotuare și spații verzi pe Republicii, Tecuciului, Vasile Milea, Vasile Lupu, Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului (partea pietonală), dotate cu supraveghere video.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button