ActualitateLocal

Drum asfaltat în comuna Albești


Comuna Albești și-a îmbogățit infrastructura rutieră cu încă 4,2 kilometri de drum asfaltați. Lucrările, efectuate de Viacons Rutier Huși, au început încă din primăvara anului 2016 și, la mai bine de un an, s-a tăiat panglica inaugurală, în prezența autorităților județene și a reprezentanților Primăriei Albești.
”Proiectul l-am depus prin Programul Național de Dezvoltare Locală, așa-numitul PNDL1, acum doi ani. Nu mi-am închipuit că o să reușim să terminăm atât de repede. Felicit constructorul pentru corectitudine și cinste, cu salariați minunați, specialiști, care și-au făcut treaba. Calitatea drumului se vede. Suntem extrem de mulțumiți”, a declarat Monica Amanci, primarul comunei Albești.
Investiția a costat 4 milioane de lei și leagă satul Crasna de Gura Albești, beneficiari ai drumului fiind peste 100 de familii din cele două localități.
”Predăm această lucrare doamnei primar. Vă asigur că județul Vaslui și-a mărit rețeaua de drumuri cu încă 4,2 km. Comuna Albești face parte din cele 81 de comune care au beneficiat de lucrări de calitate. Spunem că și aici avem o lucrare frumoasă. Din urma acestei investiții, câștigătoare este Primăria Albești, alături de constructor și locuitorii acestei comune. Când spun câștigător, nu vă gândiți la bani, ci la faptul că am dat de lucru la multe persoane, iar Primăria rămâne cu 4,2 km de asfalt de calitate. Sperăm ca programul PNDL 2 să aducă mai mulți km de asfalt în județ. Din statistica realizată de firma noastră, rețeaua de drumuri comunale și sătești a atins cam 300 km de asfalt, ceea ce pentru județ este o mare realizare”, a spus Ion Ciomaga, directorul Viacons Rutier.
La inaugurarea celor 4,2 km de drum comunal a fost prezent și vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, care a precizat că este un prim obiectiv inaugurat la Albești, prin PNDL1: ”Urmează ca în cel mai scurt timp să inaugurăm aici încă 5,2 km de drum comunal. Este un drum foarte bine executat. Prin PNDL2 avem 63 de obiective, dintre care un obiectiv este la Albești, în lungime de 6 km, de aproximativ 6 milioane de lei. Vom trece de 50 la sută asfaltare drumuri comunale, dacă aceste programe vor fi implementate”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button