ActualitateLocal

Două persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc

Două persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri de risc în urma a cinci percheziţii efectuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui.

Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni fără drept cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactiv, şase persoane fiind conduse la audieri, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

‘La data de 1 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT – BT Vaslui, au surprins în flagrant delict doi tineri bănuiţi de trafic droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni fără drept cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat 56 de grame de cannabis, 210 grame de substanţă activă ce ar fi putut fi folosită pentru prepararea a aproximativ 3 kilograme de etnobotanice cu efect psihoactiv, 84.500 de lei, 36.000 de euro, precum şi dispozitive electronice‘, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Cele două persoane reţinute urmează să fie prezentate în faţa magistraţilor de la Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar la activităţi au participat şi jandarmi din Iaşi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button