Două municipii şi patru comune şi-au anunţat participarea la Campania „Let’s do it, Romania”

Municipiile Vaslui şi Bârlad, alături de patru comune din judeţ, şi-au anunţat participarea la Campania Naţională ‘Let’s do it, Romania’, care va avea loc pe data de 17 septembrie.

‘Anul acesta, la nivelul judeţului Vaslui, campania se va desfăsura în municipiile Vaslui şi Bârlad, dar şi în comunele Tutova, Dodeşti, Lipovăţ şi Codăeşti, care deja au confirmat participarea. Aşteptăm şi alte comune să se alăture campaniei. Au fost transmise invitaţiile de participare Primăriei Vaslui, Primăriei Bârlad şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, pentru identificarea zonelor ce vor fi ecologizate, stabilirea punctelor de înregistrare a participanţilor, precum şi identificarea numărului de voluntari participanţi, evenimentul fiind în curs de organizare. Preconizăm că vor participa un număr de 500 voluntari în fiecare oraş’, a declarat, marţi, coordonatorul judeţean al campaniei, Constantin Cârjan.

Totodată, o serie de instituţii, printre care Prefectura Vaslui, Consiliul Judeţean, Direcţia Silvică şi inspectoratul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Vaslui au fost invitate să se alăture campaniei.

Ziua de Curăţenie Naţională este un proiect iniţiat în Estonia încă din anul 2008. În cele opt ediţii desfăşurate în România, începând cu anul 2010, s-a reuşit mobilizarea a aproximativ 2.100.000 de voluntari, 400 de companii şi 1.900 de primării, cu ajutorul cărora s-a reuşit strângerea peste 25.000 de tone de deşeuri.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *