ActualitateLocal

Două elemente de muniţie, găsite în curtea Primăriei Duda-Epureni

Două elemente de muniţie neexplodate, datând din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite, joi, în curtea primăriei comunei Duda-Epureni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), primul element de muniţie, o bombă pentru aruncător, a fost găsit de nişte muncitori care efectuau săpături în zonă, iar cel de-al doilea a fost identificat ulterior de membrii echipei pirotehnice, solicitaţi să intervină.

„Primul element de muniţie a fost găsit de muncitorii care efectuau lucrări cu un buldoexcavator în curtea Primăriei comunei Duda-Epureni. Ajunsă la faţa locului, echipa de intervenţie a izolat zona şi a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt îngropate şi alte elemente de muniţie. După aproximativ o oră şi jumătate pirotehniştii vasluieni au mai găsit un proiectil. Pirotehniştii au transportat la depozitul special construit o bombă pentru aruncător, calibrul 82 milimetri şi un proiectil perforant trasor cu calibrul 32 milimetri. Proiectilele găsite vor fi distruse la o dată ulterioară, într-un poligon special amenajat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Reprezentanţii ISU atrag atenţia cu privire la faptul că atunci când găsesc astfel de elemente de muniţie, cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button