ActualitateLocalPolitică

Doliu la PNL / Social-Democrații vasluieni și-au zdrobit adversarii politici la alegerile locale

PSD a câștigat alegerile în județul Vaslui. Cu trei primari de municipii, Vaslui, Bârlad și Huși, un primar de oraș, Murgnei, și 58 de primari de comune, social-democrații au demonstrat că au făcut treabă bună în ultimii ani la nivel de județ.

PNL este marele învins, cu doar un oraș, Negrești, și doar 19 comune. AUR s-a ales cu două comune, Tăcuta și Berezeni, surpriza neașteptată de la aceste alegeri, unde actual primar, Toader Dima, pierde în fața lui Cornel Prăjica.

PUSL obține comuna Ivești, iar USR câștigă la Bogdănești.

La Consiliul Județean Vaslui se prefigurează o majoritate absolută PSD, care la parțiale, organizația coordonată de președintele Adrian Solomon are aproape 49 la sută din voturi.

PNL înregistrează un procent de 22,7%, iar AUR-13,62%.

Ciprian-Ionuț Trifan (PSD) îi administrează o înfrângere usturătoare principalului său contracandidat, deputatul Nelu Tătaru (PNL), care obține 45,61% din voturi, față de 24,97%. Pe locul 3 se regăsește Sorin Chelmu, cu 12,53%.

La Primăria municipiului Vaslui, la numărătoarea parțială, Lucian Braniște (PSD) obține primul mandat de primar, cu 45,77%, iar Marius Arcăleanu (ADU are 30,06%. Ionel Sandu (AUR) obține 12,03% din voturi.

Și la consiliul local Vaslui, PSD obține o victorie zdrobitoare, de aproape 41%, având șanse mari să formeze majoritatea în consiliu. Pe locul 2 se regăsește ADU, cu 24,91%, iar AUR are 15,21%. PNL obține doar 13,43%, aproape dublu fațăd e candidatul său la primar, Robert Vlada.

La Huși, Ioan Ciupilan (PSD) obține un nou mandat de primar, cu aproape 60%, victoria fiind una zdrobitoare.

PSD va avea majoritatea în consiliul local Huși, obținând aproape 50 la sută.

Nici actualul primar al Bârladului, Dumitru Boroș, nu a avut emoții, procentul obținut fiind de 55,74%.

La consiliul local Bârlad, PSD are 45,46% din voturi, urmat de ADU cu 14,41%.

Au fost și comune unde primarii în funcție nu au avut contracandidați. Este vorba despre Silviana Bahrim (Vutcani), Loredana Cerbu (Dodești) și Cristian Lungu (Coroiești). Toți trei sunt social-democrați. Urmează Sorin Scutelnicu (PSD), care a obținut aproape 95 la sută din voturi la Gârceni. La Ștefan cel Mare, actualul primar, Mihai Moraru, a obținut 92,51 la sută, iar la Bălteni, Relu Brașoveanu are un procentaj de 87,32 la sută.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button