ActualitateNaţional

Doi tineri au trecut Prutul pe o saltea pneumatica pentru a vinde tigari

IMG1
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi au depistat doi tineri din R. Moldova care au încercat să treacă ilegal râul Prut pe o saltea pneumatica, pentru a comercializa aproximativ 300 pachete de ţigări în Galaţi.
IMG3

În data de 07 aprilie a.c., ora 22.00, operatorul care deservea sistemul care funcţionează pe principiul termoviziuni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a observat două persoane ce se deplasau dezorientat spre localitatea de frontieră Foltesti.
S-a declanşat o acţiune în urma căreia poliţiştii de frontieră au interceptat şi reţinut cele două persoane de sex bărbătesc, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Pentru stabilirea identităţii şi clarificarea situaţiei, cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului.
În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, persoanele în cauză au fost identificate ca fiind cetăţenii din R. Moldova Ion B., în vârstă de 21 de ani şi Nicolae S,. în vârstă de 20 de ani. Asupra celor doi tineri, lucrătorii noştri au descoperit într-un rucsac, o saltea pneumatică udă şi 290 de pachete de ţigări marca Winston cu timbru de acciză R. Moldova.
Tinerii au declarat că au trecut râul Prut cu ajutorul saltelei pneumatice cu scopul de a se deplasa în municipiul Galaţi, pentru a comercializa ţigările descoperite asupra lor.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare pe teritoriul României, prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.
Conform Acordului de readmisie încheiat între Republica Moldova şi România, tinerii au fost predaţi autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button