ActualitateNaţional

Doi ieşeni depistaţi transportând peste 7.800 pachete de ţigări într-o căruţă

IMG2
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Iaşi – I.T.P.F. Iaşi au identificat doi cetăţeni români care transportau cu un atelaj hipo, peste 7.800 pachete ţigarete de contrabandă.
În data de 12 martie a.c., în jurul orei 01.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în cadrul căreia au observat pe direcţia localităţii de frontieră Frăsuleni, un atelaj hipo care se deplasa spre malul românesc al râului Prut, în care se aflau două persoane de sex masculin.
Lucrătorii noştri au procedat la supravegherea, cu ajutorul aparatului de vedere pe timp de noapte, a atelajului şi a celor doi bărbaţi şi au observat cum aceştia după ce au ajuns la malul râului Prut au încărcat mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control atelajul şi pe cele două persoane, iar în urma controlului efectuat, au descoperit cinci colete, învelite în folie de culoare neagră, în care erau ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Bărbaţii, cetăţenii români C.A. şi D.B., în vârstă de 36 respectiv 25 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi, au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. Cu privire la cele constatate, C.A. a declarat că a fost contactat de un cetăţean român care i-a propus ca în schimbul sumei de 2.000 lei să transporte ţigaretele de la malului românesc al râului Prut până în apropierea localităţii Frăsuleni.
Totodată, în urma inventarierii conţinutului coletelor a rezultat cantitatea de 7.865 pachete de ţigări, diferite mărci, de provenienţă R. Moldova. Ţigaretele în valoare de aproximativ 56.722 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.
IMG4IMG5

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button