Doi copii din Vaslui, premiați la concursul ,,Spune-mi o poveste pentru suflet – Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor”

Întreaga vacanță de vară a fost, pentru copiii din Todirești, una plină de activități recreative. Pentru ei, profesoara de Religie Elena-Lăcrămioara Danalache și părintele paroh Mihai Cârlescu au organizat, în perioada 8 iulie – 1 septembrie 2021, Școala de vară intitulată ,,Cu Hristos și în vacanță”.

Pe parcursul verii, un număr de 35 de copii au participat la jocuri interactive, cateheze, vizionări de filme cu tematică religioasă, au plantat pomi fructiferi, flori și brăduți în curtea bisericii parohiale (proiect sponsorizat de fundația World Vision România), au pictat icoane și au participat la un atelier de gastronomie. 

”Interesul, entuziasmul și aprecierile părinților, care au avut încredere în activitățile „Școlii de la biserică” desfășurate până în prezent, stau mărturie că acest demers educativ și creștin a fost îndeplinit, spre bucuria noastră”, a menționat părintele paroh Mihai Cârlescu.

Totodată, două eleve de la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Cioată ” Todirești, județul Vaslui, coordonate de profesoara de Religie, Elena – Lăcrămioara Danalache, au participat la concursul ,,Spune-mi o poveste pentru suflet – Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor”, obținând mai multe premii, la diferite secțiuni.

Astfel, Ana Maria Nedelea a obținut Premiul I și un Premiu Special, iar Ana Maria Șoroagă – Premiul al III lea și un Premiu Special.

Elevele au fost premiate în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la Prima Serbare a românilor de pretutindeni la Mănăstirea Putna, în data de 16 august 2021, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *