ActualitateLocal

Doar 44 de şomeri participanţi la cursuri de calificare organizate de AJOFM au reuşit să se angajeze

Numai 44 de şomeri care au absolvit, în primele patru luni ale anului, cursuri de calificare şi recalificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui au reuşit să se angajeze.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, până la sfârşitul lunii aprilie au participat la astfel de cursuri de formare profesională 188 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

“În primele patru luni ale acestui an, AJOFM Vaslui a organizat 13 cursuri pentru 188 de şomeri. S-au angajat până în prezent 44 de persoane. În anul 2023, s-au organizat 24 de cursuri, pentru 325 de şomeri, în meserii precum: agent de securitate, ajutor de bucătar, casier, competenţe antreprenoriale, frizer, infirmieră, pizzar, referent resurse umane, femei de serviciu. Anul trecut şi-au găsit un loc de muncă drept urmare a participării la un program de formare profesională oferit de AJOFM Vaslui 132 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Toporăscu.

În judeţul Vaslui erau înregistraţi în luna martie 9.292 de şomeri, dintre care 8.142 sunt neindemnizaţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button