ActualitateLocal

DN 24A, Zorleni-Epureni, plin de noroaie, în urma furtunilor de la sfârșitul acestei săptămâni

Echipele DRDP Iași au acționat la acest sfârșit de săptămână în regim de permanență pe toate sectoarele de drum din administrare, pe fondul episoadelor de instabilitate atmosferică accentuată și averse în cantități însemnate.

O atenție deosebită a fost acordată zonelor, unde avertizările Cod Roșu și Cod Portocaliu au produs inclusiv pagube la nivelul infrastructurii rutiere.

Pe DN 24A, Zorleni-Epureni, ploile abundente și aluviunile transportate de pe versanți și drumurile laterale, au condus la spălarea fundației drumului, cu degradări la nivelul îmbrăcăminții asfaltice.

Ploile abundente au mai impus intervenția imediată a drumarilor , care au intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor de pe partea carosabilă, decolmatări ale șanțurilor și podețelor.

În continuare, echipele DRDP Iași sunt pregătite să intervină în orice moment pentru asigurarea circulației pe drumurile din administrare, în condiții în care meteorologii au emis noi atenționări Cod Portocaliu și Cod Galben de precipitații abundente și vijelii pentru întreaga țară, valabile până în dimineața zilei de luni, 22 iunie.

De asemenea, la nivelul tuturor secțiilor de drumuri naționale din subordine va avea loc o evaluare a pagubelor produse de viituri, în vederea intervenției pentru remedierea degradărilor, de îndată ce vremea o va permite.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button