Directorii de școli din Vaslui au participat la o masă rotundă


Ziua Educației a fost marcată și de Casa Corpului Didactic (CCD) Vaslui, care a organizat două manifestări: ”Formarea continuă, între motivație și finalitate” și o masă rotundă cu tema ”Rolul școlii în definirea și promovarea strategiilor de formare continuă”, la care au participat formatorii și directorii de unități de învățământ.
Metodiștii Gica Ursanu, Daniela Lefter și Sorin Popoiu, alături de directorul instituției, Cristinel Popa, au ținut să-i cunoască pe noii directori de instituții de învățământ, care și-au preluat posturile de la 1 septembrie, ocazie cu care le-au prezentat oferta de programe de formare continuă pentru anul școlar în curs.
”Formarea și perfecționarea cadrelor didactice contribuie la realizarea schimbărilor din sistemul educațional și valorificarea analitico-sintetică a noilor conținuturi educaționale, facilitând implementarea noilor strategii și tehnologii. Toate aceste demersuri converg în promovarea culturii educaționale, penetrarea sistemului educațional în baza descentralizării și a transferului de responsabilități și asigurarea ambianței adecvate prin diversificarea metodelor de instruire, flexibilizarea programelor de formare etc. De asemenea, se facilitează accesul la reprofilare, omogenizarea metodologică, monitorizarea implicativă, participarea la colaborare și parteneriatul interinstituțional sau cu actori relevanți din mediul social și comunitar”, a declarat Cristinel Popa, directorul CCD Vaslui.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …