EducatieLocal

Directorii de şcoli, aşteptaţi la concurs

Invatamant
În luna octombrie, directorii de şcoli sunt aşteptaţi la concurs. Precizarea a fost transmisă de ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, care a declarat că în ultima perioadă a primit numeroase sesizări, mesaje publice, referitoare la ceea ce se întâmplă în şcoli sau în inspectoratele şcolare.
În acest context, Mircea Dumitru a anunţat că în luna octombrie va fi organizat concursul pentru posturile de directori pentru toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţă la liceu.
Concursul se va desfăşura începând cu 12 octombrie – data probei scrise organizată la nivel naţional. Proba de evaluare a CV-ului şi interviul vor avea loc în perioada 13 octombrie-11 noiembrie.
El a mai anunţat că, din cauza numeroaselor sesizări şi plângeri pe care le-a primit pe Facebook, pe messenger, pe e-mail sau direct prin scrisori oficiale adresate ministerului, a decis ca săptămâna viitoare să înceapă şi evaluările inspectorilor şcolari generali pe diferite componente: asigurarea calităţii, respectarea legalităţii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button