ActualitateLocal

Diplomă de excelenţă pentru Rotaria

rotaria1
Fanfara Rotaria, de la Palatul copiilor Vaslui, a reuşit să impresioneze din nou la un festival naţional. Copiii pregătiţi de profesorul Romeo Tălmaciu au fost invitaţi speciali ai Festivalului de folclor “Dorna, plai de joc şi cântec”, aceştia reuşind să smulgă ropote de aplauze şi să primească invitaţia pentru ediţia de anul viitor, care este una jubiliară.
“Faptul că în acest an am fost invitaţi la acest mare festival de folclor, cu promisiunea că ne vom revedea la viitoarea ediţie, confirmă pregătirea, dar şi maniera interpretativă de excepţie a formaţiei, care după unii specialişti suntem consideraţi cea mai bună formaţie de fanfară de copii din ţară. Acest lucru ne măguleşte, dar ne şi obligă. Am fost evidenţiaţi la Vatra Dornei şi pentru comportamentul din afara scenei, iar repertoriu divers, pus în valoare pe parcursul celor trei zile de concurs, a fermecat publicul, cunoscător de muzică de fanfară, dar şi juriul, care ne-a felicitat, în mod special, recunoscându-ne valoarea artistică”, a spus Romeo Tălamciu.
Juriul format din prof. univ. dr. Doru Albu, preşedinte, prof. univ. dr. Eugenia Maria Pasca, vicepreşedinte, şi lector univ. dr. Florin Fodor, toţi trei de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, prof. Petru Horvat, consultant artistic Centrul Cultural „Bucovina” Suceava, prof. coregraf Nichita Dragomira, CJPCPCT Olt, şi Violeta Codorean, director al Casei de Cultură “Platon Pardău” Vatra Dornei, a decis să confere şi patru premii I la o parte din instrumentişii Rotariei. Este vorba despre Bianca Fodor, la trompetă, care a oferit un cadou muzical organizatorilor, interpretând o piesă specifică Bucovinei, Daniel Macarov, la trompetă, Costel Enea, la orgă, şi Beatrice Dulgheru, la flaut.
Prezenţa Rotariei la Vatra Dornei se datorează Palatului copiilor Vaslui, evenimentul regăsindu-se în calendarul activităţilor extraşcolare la nivel naţional, dar şi Primăriei şi Consiliului Local Vaslui, prin persoana primarului Vasile Pavăl, care “suplineşte orice cost necesar reuşitelor depline”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button