EducatieLocal

Dezastru la simulare în liceele din Vaslui

liceu-ion-mincu
Simularea din acest an a examenului de bacalaureat a scos în evidenţă faptul că elevii au tratat cu superficialitate subiectele, obţinând rezultate care nu fac cinste învăţământului vasluian. La clasa a XII-a, procentul de promovabilitate este de 33,94%, cu aproape trei procente mai mic faţă de simularea din 2014.
Din cei 2.802 elevi prezenţi, 1.851 au aut medii sub 6 şi doar 73 de elevi au obţinut medii între 9 şi 9.99, nefiind înregistrată nicio medie de 10.
În judeţ, liceele din Vladia, Fălciu, Vetrişoaia şi Puieşti ocupă primele locuri în topul ruşinii. La cele patru unităţi niciun elev nu a reuşit să obţină media 6 pentru promovare.
În municipiul Vaslui, lucrurile nu stau mai bine. Din cele şase licee existente, doar Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) are procentul de promovabilitate de peste 50%. Aproape 70% dintre elevii prezenţi la simulare au obţinut minim media 6. Conducerea liceului speră ca până la examenul propriu-zis să elimine toate carenţele, astfel încât procentul să se apropie de 100%.
La polul opus se află Liceul “Ion Mincu” Vaslui. Doar zece din cei 148 de elevi care au susţinut toate probele de la simulare au fost declaraţi promovaţi, procentul fiin de aproape 7%.
Probleme sunt şi la Liceul “Emil Racoviţă”, al doilea ca importanţă din oraş, după rezultatele din ultimii ani de la bacalaureat. Elevii de clasa a XII-a au picat pe capete la simulare, procentul de promovabilitate fiind de 25%.
Ceva mai bine se stă la Liceul “Ştefan Procopiu”, unde aproape 30% dintre elevii participanţi au fost declaraţi promovat la simulare.
În schimb, la Liceul cu Program Sportiv, procentul celor cu medii de cel puţin 6 este de aproape 11%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button