ActualitateLocal

Deputatul Eduard Popica solicită reducerea prețurilor la carburanți

Deputatul PSD, Eduard Popica, solicită Guvernului să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți. Într-o postare pe facebook, parlamentarul vasluian precizează că a solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie orice altă soluție care să ducă reducerea prețurilor.

Totodată, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie, ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.

„Soluțiile care pledează pentru reducerea taxelor pe carburanți s-au dovedit deja ineficiente în mai multe state din Uniunea Europeană care au luat astfel de măsuri, fără a determina o scădere semnificativă a prețurilor de la pompă. În schimb, s-au irosit resurse bugetare semnificative care ar fi fost utile pentru sectoarele critice, precum Sănătatea și Educația. Ar fi deci o greșeală fundamentală ca Guvernul României să adopte soluții care au eșuat deja în altă parte. Experiența de până acum ne-a arătat că majorările de prețuri sunt mai degrabă speculative, în contradicție cu evoluția prețului internațional al petrolului care a scăzut față de vârful din luna martie. Față de vârful din 8 martie 2022, prețul internațional al petrolului a scăzut cu peste 10%. Dacă scăderea s-ar fi reflectat în prețul de la pompă, litrul de benzină sau motorină ar fi trebuit să coste aproximativ 6,7 lei. Dar în loc să scadă, prețurile au crescut la aproximativ 9 lei/litru”, a precizat Eduard Popica.

Parlamentarul vasluian a mai afirmat că PSD susține și își concentrează atentia, astfel încât în zilele următoare să fie găsită o soluție fiabilă pentru ca prețul carburantului să ajungă la o limita normală, suportată de orice cetățean român.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button