ActualitateNaţional

Depozit de bunuri de contrabandă, depistat şi percheziţionat de poliţiştii de frontieră ieşeni

IMG15
• Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma căreia au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 350.000 lei.
• Într-un imobil din Sculeni, au fost descoperite mii de ţigarete, sute de litri de alcool, 2,5 tone de combustibil dar şi alte bunuri mobile care au fost introduse în România în vederea comercializării pe piaţa neagră de desfacere.
• Şapte persoane, cetăţeni români şi R. Moldova, sunt cercetate de poliţiştii de frontieră.

În data de 14.06.a.c., în continuarea cercetărilor într-un caz instrumentat de poliţiştii de frontieră pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile, în baza mandatului de percheziţie emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi, lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat o percheziţie la un imobil de pe raza localităţii Sculeni, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate următoarele bunuri: 7.820 tigarete, 800 grame tutun, 256,45 litri alcool, 2.564 litri lichid de culoare gălbuie cu miros specific motorinei, diferite sume de bani ( 2200 euro şi 16.987 lei), 11 autoturisme ( mărcile Mercedes, Volkswagen, BMW, Toyota şi Skoda), un motoscuter, un utilaj marca Komatsu (buldozer), 20 maşini de spălat, 16 centrale termice de apartament, 171 anvelope, 168 jante auto, 4 plase monofilament cu lungimea de 100m, cinci cutii petarde sigilate marca Super Corsair şi 60 bucăţi petarde desigilate marca Super Corsair.
Cu privire la cele constatate proprietarii imobilului au declarat faptul că bunurile aparţin mai multor cetăţeni din Republica Moldova care, după ce le-au introdus legal în România, în repetate rânduri in limitele prevăzute de legislaţia în vigoare, le-au depozitat pentru o scurtă perioadă de timp, ulterior urmând să le transporte pe raza judeţului Iaşi în vederea comercializării.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în cadrul aceleiaşi acţiuni, au oprit în trafic, pentru control, la intrarea în localitatea Podu Iloaiei, un autoturism înmatriculat în Lituania, despre care deţineau informaţii că este folosit în activităţi infracţionale. Şoferul maşinii era cetăţeanul din Republica Moldova Ion A., în vârstă de 34 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, alături de care se mai aflau ca pasageri alţi doi cetăţeni moldoveni, Gheorghe G. şi Angela D., în vârstă de 37 respectiv 28 ani.
La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 720 ţigarete,
şapte litri alcool etilic, 280 litri lichid de culoare gălbuie cu miros specific motorinei şi o pompă confectionată artizanal pentru a fi folosită la scoaterea carburantului din rezervor.
Cu privire la cele constatate persoanele au declarat că bunurile le aparţin şi le-au introdus legal în România, în repetate rânduri in limitele prevăzute de legislaţia în vigoare, cu intenţia de a le vinde unei persoane de pe raza municipiului Paşcani.

Poliţiştii de frontieră au dispus indisponibilizarea tuturor bunurilor descoperite pe timpul acţiunii, la percheziţie şi în autoturismul oprit în trafic, în valoare de aproximativ 350.000 lei, în vederea continuării cercetărilor, sumele de bani ( 2.650 euro şi 18. 487 lei) au fost ridicate urmând a fi depuse la o unitate bancară şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă; deţinerea uneltelor de plasă de tip monofilament; operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Șapte persoane, cetăţeni români şi R. Moldova, sunt cercetate de poliţiştii de frontieră.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button