ActualitateLocal

Depistați la controlul de frontieră cu permise de conducere necorespunzătoare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși efectuează cercetări cu privire la doi bărbați cu cetățenie română și R. Moldova care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

În data de 31 martie a.c., în jurul orei 22.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe raza localității Râșești, pentru control, un ansamblu de vehicule, format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, condus de M. A., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 30 de ani.

Câteva ore mai târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieşi din ţară S.B., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca BMW, model X5 înmatriculat în Germania și o remorcă înmatriculată în R. Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că masa totală autorizată a celor două ansambluri de vehicule cauză este de 6.200 de kilograme, iar pentru a le putea conduce șoferilor le este necesară  categoria „BE”, pe care aceștia nu o dețineau.

Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că nu aveau cunoştinţă că permisele de conducere valabil deţinute nu le dădea dreptul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button