Sport

Deliciosul a trecut Prutul


Clubul ”Prietenia” și Centrul Județean de Resurse și Asitență Educațională s-au dovedit a fi două locații generoase pentru cea de-a treia ediție a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la șah, competiție organizată de CS “Sergentul” și Safir Grup. Participarea a fost peste așteptări, organizatorii fiind nevoiți să desfășoare concursul pe durata a trei zile. S-au înfruntat peste 100 de șahiști din Vaslui, Iași, Bârlad, Suceava, București, Craiova, Brașov, Bacău, Focșani, Buzău și R. Moldova.
Cea mai impresionantă participare a fost la turneul A, unde au concurat peste 60 de șahiști. Cel mai bun s-a dovedit a fi Victor Romcovici (Chișinău), urmat în clasament de Boris Nevednichy (Chișinău) și Marian Vasile (CS Realitatea Huși).
Organizatorii au mai oferit premii ocupanților locurilor 4 și 5, pe care s-au situat Bogdan Sava (CSM Pașcani) și Roman Dubic (CSM Buzău).
La veterani, cel mai bun a fost George Bratu (CSM Craiova) și Vladimir Prikladov (Ungheni), iar la feminin, titlul a ajuns la Elena Maria Ursan, legitimată la CS Gambit Huși.
La turneul B, unde au fost 50 de concurenți cu vârsta până în 14 ani, câștigători au fost Eric Stancu (8 ani-Iași), Eric Tătărușanu (10 ani-CSM Pașcani), Radu Matei Ursan (12 ani-ACS Gambit Huși).
Premiile Lucy Loser au fost atribuite lui Iulian Romașcanu (Bârlad) și Daniel Popovici (Bacău).
Dintre vasluienii prezenți în concurs amintim pe Denis Chirițescu, Ana Irina Cioată, Paul Serindac, Costică Cristian, Ioan Balu, care au obținut premii la categoriile lor de vârstă.
”A fost un concurs reușit, chiar dacă am avut o prezență foarte mare, cu 116 sportivi în competiție. Mă bucur că și de această dată am fost onorați cu participanți din toată țara. O mențiune aparte se cuvine sportivilor din R.Moldova, care au beneficiat de cazare gratuită. O prezență numeroasă am avut-o de la Clubul Gambit Huși, care a dominat turneul. Apreciez că în ciuda gerului, pasiunea pentru șah a fost dominant. Reușita acestui concurs mare de șah, aflat la ediția a treia, se datorează Safir Grup, domnului Ghiorghi Sa fir, care s-a implicat foarte mult în promovarea șahului vasluian la nivel local, județean, național și internațional. Toate cuvintele de laudă din partea tuturor participanților, care au apreciat condițiile de organizare”, a spus Constantin Grosu, organizatorul turneului.
Arbitrul Trofeului “Deliciosul de Vaslui” a fost Cătălin Baban, arbitru național. Participanții au acumulat puncte CIV, competiția fiind înscrisă în calendarul oficial al Federației Române de șah.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button