ActualitateLocal

Dascăli: „Vom protesta până când Guvernul ne va acorda drepturile de care trebuie să beneficiem în mod legal”

Aproape 1000 de profesori au participat, la Vaslui, la un miting de protest prin care și-au exprimat nemulțumirea în privința salarizării din sistemul de educație.

Liderul sindicatului Didactica, Sorin Țiplea, a precizat că dascălii s-au adunat în piața civică pentru a-și recâștiga respectul și demnitatea ca și categorie socio-profesională.

„Suntem aici pentru a arăta întregii societăți din România că fără educație în România nu putem construi un viitor corect pentru întreaga națiune. Este important în acest moment să înțelegem, să fim solidari cu toții, indiferent de breasla din care facem parte”, a spus Sorin Țiplea.

Cadrele didactice din județul Vaslui spun că în actualele condiții salariale, nu mai pot profesa la standardele la care ar trebui:

„De ce își bat joc de noi cu salarii de mizerie, cu niște condiții de mizerie? Sunt școli unde căldura lasă de dorit, unde copiii îngheață de frig? Sunt școli unde profesorii nu au curaj să le spună copiilor să scrie iarna, Știu, ei asta? Nu știu”.

„Vom protesta până când Guvernul ne va acorda drepturile de care trebuie să beneficiem în mod legal. Plata salariilor profesorilor nu a fost respectată niciodată. Mereu au fost pe parcurs schimbări ale legilor salarizării, nu s-a respectat procentul din PIB care să fie acordat educației”, a completat un alt dascăl.

„Aș dori un salariu decent, să îmi pot crește cei trei copii cu care am la facultate, în clasa a 12-a, în clasa a 7-a, un salariu din care să pot să îi hrănesc, să-i educ, să-mi plătesc datoriile”, a mai spus o profesoară.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button