Cursuri de calificare gratuite

image3981
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.
Planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde o gamã variatã de meserii / ocupaţii, incluzând cursuri de: calificare/ recalificare, iniţiere, perfecţionare şi specializare. Cursurile de calificare/ recalificare se adreseazã persoanelor cu studii diferite de pregãtire: invaţãmant obligatoriu (inclusiv persoane care nu au absolvit invãţãmantul obligatoriu – la cursurile de nivel 1 de calificare); şcoli de arte şi meserii; şcoli profesionale; liceu.
Pentru şomerii cu studii superioare planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde cursuri de iniţiere, perfecţionare, specializare, care le oferã posibilitatea îmbogãţirii pregãtirii profesionale şi facilitarea gãsirii unui loc de muncã, ca de exemplu: Manager de proiect; Formator; Inspector Resurse Umane; Inspector in domeniul sãnãtãţii şi securitãţii in muncã; Contabil, etc.
Din Planul de Formare Profesionala pentru anul 2017 putem enumera meserii/ocupatii ca:agent de securitate, agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, asfaltator, barman, brutar, bucatar,coafor, cofetar-patiser, confectioner-asamblor articole din textile,contabil, cusator piese din inlocuitori, formator, frizer, infirmiera, inspector (referent) resurse umane, inspector in domeniul sanatatii si securitatii in munca, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, ingrijitoare batrani la domiciliu, competente comune – comunicare in limba engleza.

In luna ianuarie 2017 AJOFM Vaslui isi propune sa deschida doua cursuri de formare profesionala: ”Tehnician maseur“ pentru 14 someri, in municipiul Vaslui, si “Lucrator in comert“ pentru 28 someri, in municipiul Barlad, iar In luna februarie 2017, 5 cursuri:
 In municipiul Vaslui: Contabil (20 someri);
 In muncipiul Barlad: ”Brutar” (28 someri) si “Lucrator in structuri pentru constructii“ (14 someri)
 In municipiul Husi: Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie (28 someri); Formator (14 someri).
Cursurile sunt gratuite şi pentru şomerii neindemnizaţi aflaţi în evindenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care doreşte să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenţia noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverinţă medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restrictii medicale.
Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca care doresc sa urmeze unul din programele de formare profesionala menționate, pot afla informații suplimentare la Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca Vaslui din str. Spiru Haret nr. 5, etaj 1, camera 18, sau la telefon: 0235/318184.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *