EducatieLocal

Curs festiv la Școala “Ștefan cel Mare”

DSC_7945
O nouă generaţie de elevi ai Școlii “Ștefan cel Mare” Vaslui, cea de a 45-a, şi-au luat zborul către noi orizonturi. Conducerea gimnaziului vasluian a ţinut să-i cinstească în cadru festiv, strigând pentru ultima oară cataloagele. Cei peste 100 de proaspeţi absolvenţi de clasa a opta au răspuns prezent, iar momentul festiv a fost unul încărcat de sentimente, nelipsind emoţiile şi lacrimile de fericire, ţinând cont că dascălii acestei şcoli se despart de o altă generaţie promiţătoare.
“Dragi elevi, aţi ajuns într-un prim moment de cotitură al vieţii voastre. Veţi trece un examen, ce veţi face o primă alegere, o primă opţiune importantă. Aveţi lângă voi dascălii, care zidesc zi de zi destinul acestei şcoli, investind la nesfârşit încredere, dragoste, credinţă şi severitate, atunci când este cazul. Dascăli care o iau mereu de la capăt, încărcaţi de frământările zilnice, care conduc spre reuşită. Noi, profesorii voştri, nu plecăm, rămânem aici, să construim pe mai departe generaţii de elevi, până când va veni, cândva, şi cursul nostru festiv, acela de retragere. Dar până atunci, le mulţumesc colegilor mei pentru zbaterea şi răbdarea lor, pentru tot ceea ce fac pentru ca această şcoală să rămână în memoria colectivă a acestor locuri şi nu numai. Aveţi alături de voi părinţii, fără de care n-aţi fi fost cine sunteţi astăzi, care fac atâtea sacrificii pentru voi, doar pentru ca voi să ajungeţi oameni cu care să se mândrească. Totul depinde de voi, de felul cum înţelegeţi să-i răsplătiţi pe aceştia. Cântăriţi-vă cu atenţie forţele, înarmaţi-vă cu ambiţie şi curaj. Numai aşa veţi reuşi”, le-a transmis proaspeţilor absolvenţi directorul Școlii “Ștefan cel Mare” Vaslui, Sorin Popoiu.
Datorită rezultatelor excelente obţinute atât la învăţătură, cât şi la olimpiadele şi concursurile şcolare, conducerea unităţii de învăţământ a decis ca în acest an să existe doi şefi de promoţie. Este vorba despre Maria Ruxandra Botez, care a încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media generală 9,97, şi de Diana Gabriela Hristea, care a obţinut media 9,96.
“Suntem pe drumul cel bun, asta darită d-voastră, dragi profesori, care ne-aţi călăuzit paşii în cei patru ani de gimnaziu. Cu răbdare şi profesionalism, ne-aţi îndrumat către reuşită. Vă mărturisesc că e un privilegiu să fiu şefă de promoţie, fiind o recunoaştere a muncii mele în cei opt ani petrecuţi la şcoala 5. Sper din toată inima că v-am făcut mândri şi am reprezentat cu succes şcoala”, a spus Diana Gabriela Hristea.
“Promoţia 2016 a fost una specială şi cred cu tărie că şi-a pus amprenta asupra şcolii noastre. Doresc să mulţumesc tuturor persoanelor care m-au ajutat să ajung aici. Toate aceste persoane m-au motivat, m-au sprijinit şi m-au învăţat câte ceva din toate. Promit să reprezint şcoala cu cinste şi la liceu”, a spus Maria Ruxandra Botez.
Conducerea şcolii nu i-a uitat pe elevii cu rezultate excelente la olimpiadele şi concursurile naţionale, toţi primind diplome de excelenţă. Este vorba despre Diana Gabriela Hristea, Alexandra Ionaşcu, Carmen Ana-Maria Lupu şi Alexandru Marian Pascal.
Nu au fost uitaţi dascălii şcolii, care au primit din partea elevilor câte o floare, simbol de mulţumire pentru ceea ce au făcut pentru ei în cei patru ani de gimnaziu.DSC_7942DSC_7947

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button