ActualitateLocal

Curs de formare pentru profesorii de franceză din raionul Cahul


În perioada 26-27 aprilie s-a desfăşurat, la Cahul (Republica Moldova), o nouă etapă a cooperării dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Direcţia Învăţământ a Raionului Cahul: cursul de formare IF Profs – le bon usage, oferit profesorilor de franceză prin intermediul Institutului Francez din Bucureşti şi a formatorului-administrator pentru România al platformei, inspectorul şcolar pentru limbi moderne de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Alexandru Mîţă.
În afara primei părţi a cursului IF Profs, programul a mai inclus şi expunerea unor instrumente contemporane deosebit de utile profesorilor de limba franceză şi care au suscitat interesul profesorilor de franceză cahuleni: platforma LMS a proiectului Eramus+ KA2 „Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”, revista didactică „Scaramouche”, Concursul Naţional de Traduceri „Corneliu M. Popescu” – care se va desfăşura pe 19 mai 2018, la Vaslui, platforma de informare a profesorilor de limbi moderne din judeţul Vaslui – care a devenit, în cei patru ani de existenţă, un punct de referinţă pentru profesorii din toată România.
Cursul a fost cu multă amabilitate găzduit de Liceul Teoretic „Ion Creangă” Cahul şi organizat prin străduinţa şi amabilitatea şefului Direcţiei Învăţământ Cahul, profesor Valeriu Baban, fiind validat din punct de vedere metodico-ştiinţific de certificatele emise de Institutul Francez din Bucureşti.
Au participat 28 de profesori de franceză de pe întreg teritoriul raionului, care au evaluat la superlativ conţinutul formării, care va continua la o dată care va fi stabilită de comun acord de către organizatori, fiind doar una din numeroasele acţiuni realizate în comun de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Direcţia Învăţământ a Raionului Cahul, în cadrul Acordului de Cooperare instituţională în vigoare. Reamintim faptul că, în această perioadă, aproape 150 de profesori şi cadre de conducere din raioanele Cahul şi Anenii Noi au participat la acţiuni complexe, organizate la cercurile pedagogice din judeţul Vaslui şi la proiecte comune ale şcolilor din Moldova, realizate în colaborare cu şcoli din Vaslui. La aceste acţiuni complexe, s-au semnat 11 noi parteneriate şi procesul e în curs.
Seria formărilor va continua cu noi stagii IF Profs realizate la Chişinău şi Anenii Noi, în lunile mai şi iunie 2018.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button