ActualitateLocal

CUPA „PODUL ÎNALT” VASLUI – Ediția a-XIII-a –

Cupa-Podul-Inalt
Festivitatea de deschidere a concursului interjudețean „Educație Rutieră, Educație pentru Viață” – CUPA „PODUL ÎNALT” 2016 se va desfășura mâine la Teatrul de Vară din municipiul Vaslui.

Competiția, aflată la ediția a –XIII-a, este organizată de Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui în colaborare cu Primăria Municipiului Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui – Serviciul Rutier, Poliţia Municipiului Vaslui – Biroul Rutier, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Automobil Club Român – Filiala Vaslui și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui.
În acest an, la concurs participă echipaje de elevi din 18 judeţe ale ţării – Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Maramureș, Mureș, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava și Vaslui.
Prima probă – cunoașterea regulilor de circulație – se va desfășura în după-amiaza de 12 august, iar în ziua de sâmbătă elevii vor parcurge o probă combinată: parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta într-un poligon, depanarea tehnică a bicicletei și proba de respectare a regulilor de circulaţie de către biciclişti în parcul școală.
Premierea echipajelor câştigătoare va avea loc duminică, 14 august, în Piața Civică Vaslui.
Prin această activitate de educație rutieră se urmărește însuşirea unui comportament civilizat, responsabil şi preventiv, formarea de abilităţi de bază şi atitudini pozitive de implicare civică, dar și diminuarea accidentelor grave de circulaţie în rândul copiilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button