EducatieLocal

Cupa DHS la educaţie rutieră

biciclete
Mâine, 20 de echipaje de elevi biciclişti şi cunoscători ai regulilor de circulaţie vor participa la faza judeţeană a concursului naţional “Cupa DHS”, care se va desfaşura în zona Liceului “Mihail Kogălniceanu”, începând cu ora 15.
Competiţia, aflată în desfăşurare în etape judeţene, adună la start elevi din 26 de oraşe ale ţării, dornici să câştige premiile oferite de organizatori.
Premiile se vor decerna celor mai merituoşi participanţi la etapa finală naţională de la Târgovişte, în perioada 22 – 25 iulie 2016.
Organizatorului Eurosport DHS S.A. şi principalului sponsor Carrefour România li s-au alăturat parteneri ca: Ministerul Educației și Cercetării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne prin IGPR, Federația Română Sportul Pentru Toți, Club Sportiv Silver Fox, Direcțiile Județene de Sport, Consiliul Județean Hunedoara, Crucea Roșie, cât și alți sponsori.
În cadrul fazei judeţene, concurenţii trebuie să treacă prin două probe, una teoretică şi una practică. Pentru început, vor da dovada că ştiu regulile de circulaţie, dar vor primi întrebări şi despre istoria bicicletei sau despre modelele de biciclete produse de compania organizatoare, DHS. Trecuţi de acest hop, la a doua probă se vor urca pe şa şi vor parcurge un traseu cu bicicleta în poligon, unde își vor arăta îndemânarea pe bicicletă. Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete şi 2 băieţi), însoţiţi de un profesor coordonator. Toţi participanţii, elevi şi profesori, vor primi premii şi cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obţinute.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button