ActualitateLocal

Cupa DHS a ajuns la Vaslui

DSC04890
Şcoala “Dimitrie Cantemir” Vaslui, cu un echipaj format din elevii Vasile Mititelu, Ştefania Iftode, Anamaria Baciu şi Ştefan Crăciun, pregătit de profesorul Mihai Moşnianu, a participat în perioada 22-25 iulie, la cea de a VII-a ediţie a Concursului Naţional de Ciclism şi Educaţie Rutieră “Cupa DHS”, oganizat de Eurosport DHS SA şi principalul sponsor, Carrefour România, având ca parteneri Ministerul Educaţiei şi Cercetării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne prin IGPR, Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Clubul Sportiv Silver Fox, Crucea Roşie, cât şi alţi sponsori.
Concurenţii au trecut prin două probe: una teoretică şi una practică. La proba teoretică, elevii vasluieni au dat dovadă că ştiu legislaţie rutieră, dar şi istoria bicicletei. La a doua probă, echipajul vasluian a parcurs un traseu cu bicicleta în poligon, unde şi-a arătat îndemânarea pe bicicletă. Echipajul judeţului Vaslui a fost desemnat câştigătorul concursului din acest an şi a celor cinci biciclete oferite de organizatori.
“Proiectul îşi propune să promoveze atât un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, cât şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi prin respectarea lor. Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile din România”, a declarat Mihai Moşnianu.
Cupa DHS a ajuns deja un eveniment, care a crescut de la an la an, iar asta se datorează, în primul rând, implicării şi dorinţei copiilor de a face mişcare în aer liber.
“Partenerii noştri, cu care formăm o echipă excelentă, ne-au ajutat din primul moment cu mult entuziasm şi au înţeles importanţa promovării bicicletei în educaţia copiilor, ca modalitate alternativă de petrecere a timpului liber, în locul televizorului sau al calculatorului. Pentru viitor, ne propunem ca implicarea noastră în evenimente de ciclism şi de promovare a sportului pentru toţi să crească, iar succesul anual al Cupei DHS va constitui unul dintre pilonii acestei strategii. De altfel, acest concurs oferă tinerilor concurenţi şi o educaţie rutieră pentru mersul cu bicicleta”, a declarat Gelu Fona, manager de proiect la Eurosport DHS România.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button