Sport

Cu gândul la medalii


Sportivii de la CS ”Liga de Est” debuează astăzi la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori şi Seniori, care se va încheia duminică, 15 aprilie, Maribor-Slovenia.
Cei 11 reprezentanți ai Vasluiului, dintre care 4 juniori și 7 seniori, vor participa atât la probe indiviuale (tull, luptă, tehnici speciale, spargeri forţă, luptă tradiţională), cât şi cu echipa.
”Cel mai frumos moment pe care îl trăiesc încă, este atunci când sunt lângă sportivii clubului, pe podiumul de premiere la Campionate Europene si Mondiale şi când se intonează imnul României doar pentru sportivii pregătiţi de mine şi le sunt recunoscute meritele, munca şi efortul depus de-a lungul anilor”, a spus Mihai Hondru, președintele CS ”Liga de Est” Vaslui.
La precedentele Europene, desfăşurate în 2017 la Sofia, România a ocupat locul III, câştigând în total 25 de medalii: 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 11 de bronz. Mihai Hondru este antrenor şi la lotul naţional, el ocupând şi funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.
Vasluianca Adelina Alicia Mihai, sportiva clubului Liga de Est, a fost desemnată cea mai bună sportivă a Campionatului, cu 2 medalii de aur şi una de argint. Un alt performer al Ligii de Est, sportivul vasluian Marcel Miron a stabilit un record, obţinând la Sofia cel de-al zecea titlu de campion european.
Mai mult, echipa de junioare a României a fost desemnată cea mai bună echipă din Europa, iar echipa de juniori a României (feminin şi masculin impreună) a câstigat locul 1 pe naţiuni. La nivel naţional, cele mai multe medalii au fost câştigate de sportivii Clubului Liga de Est din Vaslui: 15 medalii, dintre care opt de aur, patru de argint şi trei de bronz.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button