Sport

CSM Bucureşti-HC Vaslui 25-26 (14-15)

csm bucuresti-hc vaslui7

HC Vaslui a demonstrat că poate renaşte precum Pasărea Pheonix. Beneficiara unui duş rece din partea suporterilor, formaţia vasluiană a demonstrat că umilinţa cu Turda a fost un accident. Elevii lui Sandu Iacob şi Alexandru Acsinte au pregătit cu maximă atenţie meciul din sala Rapid, oferind o adevărată lecţie de handbal vicecampioanei, CSM Bucureşti.
Gazdele au început bine, au condus cu 2-0, însă Vasluiul a avut un Tamaş în zi de graţie, iar rolurile s-au inversat. Nu trebuie neglijată nici defensiva vasluienilor, care a recuperat destul de multe mingi, astfel că oaspeţii au preluat conducerea şi nu au mai cedat în faţa adversarului până la fluierul final.
S-a făcut 11-8 pentru Vaslui, însă gazdele au fost ţinute în spate de rusul Aslanian, autor a patru goluri în finalul primului act, egalând la 14. La vestiare, vasluienii au intrat cu un avantaj fragil, 15-14, Hrimiuc fiind cel care a semnat ultimul gol, în secundele de final.
La reluare, elevii lui Sandu Iacob au continuat să speculeze jocul slab al gazdelor, s-au desprins în mai multe rânduri la trei lungimi pe tabelă. Vasluiul putea avea şi patru goluri avans, la 21-24, Mihai Bujor ratând din situaţie de singur cu portarul. Nici Barac nu a nimerit cadrul porţii goale a CSM-ului, de la propriul semicerc, astfel că Stamate şi Humet au redus din diferenţă, 25-26, şi bucureştenii chiar puteau scoate un punct in-extremis în ultimele secunde, doar că Tamaş a blocat aruncarea lui Humet, aducând victoria Vasluiului.
“Prestaţia mai slabă din prima etapă ne-a obligat să demonstrăm că nu aia este valoarea noastră. Este o victorie mare, mai ales că a fost obţinută împotriva vicecampioanei. Erau nişte puncte de care aveam mare nevoie, chiar dacă este abia etapa a II-a şi asta pentru că le-am cedat prea uşor pe primele. Obiectivul echipei este evitarea play-out-ului”, a declarat Răducu Tamaş.
Pentru HC Vaslui au marcat G.Bujor (7), Claudiu Dediu (4), Anton (4), Hagiu (3), Hrimiuc (3), M.Bujor (2), Buşecan (1), Andrei Popescu (1), Barac (1).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button