Crucea Roșie Vaslui a împărțit rechizite școlare copiilor din Crețești și Oltenești

Recent Filiala Județeană Vaslui de Cruce Roșie a încheiat campania de donare a rechizitelor școlare destinate copiilor din mediul rural.
Astfel, în perioada 10-17 septembrie a.c. s-a desfăsurat ediția a-2 a a campaniei pentru donare de rechizite școlare.

Această acțiune a fost posibilă atât în baza unor parteneriate cu agenți economici care au pus la dispoziția noastră spații comerciale unde au fost montate containere necesare depozitării produselor, cât și a bunăvoinței cetățenilor care au donat produsele.

În urma finalizării campaniei, s-a reușit echiparea a 8 ghiozdane cu tot ce este necesar pe parcursul unui întreg an școlar pentru copii din grupul țintă, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, ce provin din familii aflate în risc social de pe raza comunelor Crețești și Oltenești.

”Adresăm mulțumiri tuturor celor care au fost alături de inițiativa noastră, agenților economici și persoanelor fizice și nu în ultimul rând voluntarilor Crucii Roșii, Filiala județenă Vaslui. Facem precizarea că o altă inițiativă asemănătoare, promovată și valorificată pentru a susține cetățenii proveniți din familii cu nevoi speciale, este Banca de alimente, o acțiune responsabilă pentru colectarea și distribuirea de alimente pentru sezonul rece”, a spus Valeriu Caragață, președintele Filialei de Cruce Roșie Vaslui.

Totodată, analizând activitatea în perioada pandemiei, ca un bilanț la zi al activității Filialei județene Vaslui de Cruce Roșie, privind gestionarea și reducerea efectelor pandemiei generate de COVID 19, din luna martie și până în prezent au fost primite și distribuite în teritoriu produse cu o valoare ce depășește 400.000 lei.

Produsele au fost direcționate fie de Societatea Română de Cruce Roșie sau din partea diferiților agenți economici din Județele Vaslui și Iași, acestea fiind distribuite în teritoriu sprijinind activitatea diferitelor instituții publice: Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul Elena Beldiman Bârlad, Serviciul de Ambulanță Vaslui, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, DGASPC Vaslui, Direcțiile de Asitență Socială de pe lângă primăriile Vaslui, Bârlad și Negrești, Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Centre de asistență socială și îngrijire a persoanelor vârstnice din Județul Vaslui și persoane fizice.

Au predominat produsele de protecție (măști, mănuși și combinezoane de protecție, dezinfectanți, produse de curățenie și de igienă), dar și produse alimentare neperisabile.

Ultima achiziție notabilă a fost un aparat de ventilație mecanică, cu o valoare de 78.250 lei, donat Spitalului Elena Beldiman Bârlad, declarat Spital COVID.

”Ne bucurăm că am putut fi alături de autorități si de cetățeni în toată acestă perioadă, ne onorează încrederea acordată și ne continuăm munca prin voluntarii noștri. Aducem la rândul nostru, mulțumiri înzecite Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui și tuturor colaboratorilor pentru mobilizarea civică și sprijinul acordat.
Trebuie cunoscut și faptul că în conformitate cu Legea nr. 139/1995, Societatea Națională de Cruce Roșie din România este persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație de ajutor voluntar, auxiliară a autorității publice”, a conchis Valeriu Caragață.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un vasluian a fost prins la volan cu alcoolemie de 1.02 mg/l; s-a ales cu dosar penal!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de …

Bărbat din Brașov prins la volan în stare de ebrietate pe un drum național

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *