ActualitateLocal

Criză acută de constructori în Vaslui

Municipiul Vaslui se confruntă cu o acută criză a forței de muncă în domeniul construcțiilor. Dovadă că majoritatea lucrărilor de dezvoltare din oraș înregistrează întârzieri mari la finalizare.
Până acum, Primaria a cheltuit doar doar 16% din bugetul destinat dezvoltării în acest an.
”Avem mari restanțe la aproape toate investițiile în derulare, iar firmele de construcții invocă lipsa forței de muncă calificată. Există o slabă capacitate a constructorilor de a-și realiza la timp contractele încheiate, din diverse motive. Nu este numai problema Vasluiului, este problema tuturor. O altă cauză este suprasolicitarea proiectanților în această perioadă, iar alta este legislația cu privire la achizițiile publice: sunt prea multe proceduri, iar o parte dintre acestea ajung la contestații, judecată sau răspunsul instituțiilor centrale”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Sunt întârzieri mari la investițiile de pe strada 13 Decembrie, în zona centrală la apă și canalizare, la asfaltările din cartierul Avram Iancu.
”Promisiuni, promisiuni, dar, din păcate, rezultatele sunt din ce în ce mai greu de acceptat. Cei care nu își duc lucrările la final în timpul corespunzător vor intra în penalități. Am sursele de finanțare pregătite pentru aceste lucrări și nu putem cheltui banii. Mă va prinde sfârșitul anului cu banii necheltuiți, iar excedentul se duce nu știu unde”, a conchis primarul Vasluiului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button