ActualitateEconomieLocal

Creștere alarmantă a falimentelor în economia județului Vaslui

Creștere alarmantă a falimentelor în economia județului Vaslui, potrivit datelor statistice publicate de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului. În primele trei luni ale anului, câteva sute de societăți au ieșit de pe piață.

Pe segmentul suspendărilor și dizolvărilor de firme, în județul Vaslui, se înregistrează un procent cu peste 40% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Antreprenorii locali cer ca impozitele să fie colectate de la toți operatorii din piață și nu majorate pentru firmele care le plătesc și noi investiții în această zonă a țării.

„Județul nostru are nevoie de câteva lucruri. În primul rând, încă mai e de lucru la infrastructura rutieră, mai sunt o serie de lucrări la refacerea spitalelor noastre și a policlinicilor, o serie de școli și poate reușim, în mod special cei din administrația publică locală, împreună cu noi, să aducem câteva investiții de succes în județul Vaslui, având în vedere că ne aflăm în imediata vecinătate a Iașiului, la o distanță nu atât de mare că beneficiem de același Aeroport”, a precizat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agriculturã Vaslui, Ionel Constantin.

Prognozele economice pentru următorii ani indică o creștere a PIB-ului pentru județul Vaslui în 2026 la valoarea de 17 miliarde de lei. Dacă ne raportăm la județul Botoșani, care mulți ani a fost încadrat între cele mai sărace județe din Moldova alături de Vaslui, PIB-ul acestuia va fi de 20 de miliarde de lei.

Practic, diferența economică prognozată între cele două județe la sfârșitul acestui an va fi de 2 miliarde de lei, în timp ce la finalul anului 2026 previziunile arată că PIB-ul județului Botoșani va fi mai mare decât al județului Vaslui cu aproape 3 miliarde de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button