ActualitateLocal

Coșmarul inundațiilor: ”Nu am trăit în viața mea așa ceva!”

Primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu, recunoaște că a trăit un adevărat coșmar, după ce comunitatea pe care o conduce a fost lovită de un Cod Roșu de vreme severă, cu inundații.

Se estimează că, în aproape două ore de ploaie, au căzut în jur de 100 de litri de apă pe metrul pătrat.

”Niciodată, dar absolut niciodată, comuna Gârceni nu a văzut atâta apă. Curgea din cer, ore întregi! Bătrânii comunei spun că nu au văzut în viața lor atâta apă într-un timp atât de scurt. Era ca un coșmar, credeam că vom fi înghițiți de ape. Au ajuns șuvoaiele la 3 metri înălțime, de asta au mutat și mașinile din loc și le-au cărat de parcă erau niște copăcei. Sunt 10-12 case în care a intrat apa, cea mai afectată este casa mea. Mi-a intrat apă în magazin, în cabinet, aparatura electronică este distrusă, s-a produs și un scurtcircuit. Au fost clipe de coșmar, când vedeam că apa are câțiva metri și acoperise părculețul copiilor, din fața primăriei. Mi-a fost teamă pentru siguranța oamenilor”, a spus primarul Scutelnicu.

Echipele de intervenție ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui au evacuat apa din 4 case și 20 curți din Gârceni, unde toate căile de comunicație au fost inundate.

La o primă evaluare, s-a constatat că aproximativ 1 kilometru din Drumul Județean 159 este afectat serios, necesitând reparații capitale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button