Fără categorie

COPIII DIN TABĂRA „POIANA CĂPRIOAREI” AU FOST VIZITAȚI DE POLIȚIȘTI

la-datorie-pentru-sarbatori-pascale-in-siguranta
Polițiștii de prevenire a criminalității își continuă activitățile pentru creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile ce decurg prin adoptarea unui comportament antisocial astfel încât aceștia să devină conştienţi de pericolele pe care le pot întâlni în viața de zi cu zi şi să reducă riscul lor de victimizare.

Astăzi, la Centrul de Agrement „Poiana Căprioarei”, s-a desfășurat seminarul ,,Fii atent, nu dependent”, în cadrul proiectului realizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.
La acțiune au participat 35 de elevi care au avut un dialog interactiv cu polițiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire. Întâlnirea a avut ca scop creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile ce decurg din consumul de droguri, tutun și alcool, precum și însușirea unui comportament social adecvat în cadrul comunităților din care fac parte, prin respectarea legislației în diferite situații în care ei se pot afla.
Copiilor li s-a explicat că vacanţa de vară presupune mai mult timp liber, deplasarea acestora în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice. Aceste situații pot genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au îndrumat tinerii la alegeri sănătoase în viaţă, la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Elevii au aflat și aspecte privind răspunderea penală a minorilor, rolul anturajului în viaţa unui tânăr şi pericolele prin care pot trece în urma alegerilor făcute sub presiunea grupului de prieteni.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button