ActualitateLocal

Copiii din Stănilești l-au colindat pe PS Ignatie


În ajunul marii sărbători a nașterii lui Iisus Hristos, Prea Sfințitul Ignatie, episcop al Hușilor, a fost colindat de grupuri de colindători mai mici sau mai mari ca vârstă din parohiile ce alcătuiesc Eparhia Hușilor. Primii colindători au fost copiii din parohia Stănilești, îmbrăcați în frumoase costume populare, care sub coordonarea preotului –paroh Iacob Iustin și a câtorva cadre didactice din cadrul școlii primare, au interpretat plini de emoție o serie de colinde tradiționale românești, într-o manieră care l-au emoționat pe prelat.
PS Ignatie a cântat alături de copii, le-a mulțumit pentru urări și i-a felicitat pentru prestația lor, oferindu-le apoi cadouri cu această sărbătoare sfântă din calendarul creștin ortodox.
A urmat din aceeași comună Stănilești, corul de copii din Parohia Pogănești, intitulat sugestiv ”Prietenii Sfântului Nicolae”, după patronul spiritual al bisericii și comunității umane de pe aceste locuri, condus de preot Flavius Iosif și dirijat de cântărețul bisericii, Robert Gâfei. Fără pretenții de performantă muzicală, copiii au transmis prin colindele lor vestea Nașterii Domnului din sufletele lor nevinovate, trezind în sufletele ascultătorilor sentimente nobile si emoții sfinte, fiind recompensați de Prea Sfințitul Episcop al Hușilor cu mulțumiri și daruri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button