Copii intoxicaţi cu prăjituri la Puieşti

Peste 20 de elevi de la Rotari, comuna Puieşti, au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la şcoală mici şi prăjituri, şapte dintre ei fiind transferaţi la Spitalul Judeţean Vaslui din cauza lipsei spaţiului de cazare.
“Întrucât la Spitalul de Urgenţă Bârlad nu mai există capacitate de primire şi cazare, s-a hotărât ca o parte dintre copii să fie transferaţi cu ambulanţele la Vaslui. Din ceea ce am discutat cu directorul medical al spitalului bârlădean, pacienţii prezintă o formă medie de boală”, a declarat, joi, pentru News.ro, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Aurora Popa.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui susţin că s-a luat legătura cu învăţătoarea care a organizat serbarea la Şcoala Rotari, astfel aflându-se că produsele servite de copii fuseseră cumpărate de la un supermarket din Bârlad, care face parte dintr-o reţea naţională de magazine.
“Din verificările făcute de directorul şcolii, se pare că problemele din produsele cumpărate şi consumate ar fi apărut de la nişte prăjituri ambalate individual. Acestea au fost singurele consumate doar de copiii de la şcoală. Din celelalte produse, au consumat şi cei de la grădiniţă şi nici unul nu a acuzat probleme medicale”, a precizat inspectorul de management şcolar de la ISJ Vaslui, Constantin Turcu.
Elevii din clasele I – IV şi pregătitoare la Şcoala din localitatea vasluiană Rotari ar fi mâncat, în timpul unei serbări de 1 Iunie, organizată la unitatea de învăţământ, mici la grătar şi prăjituri.
Elevii care au ajuns la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară au început să se simtă rău încă din cursul serii de miercuri, însă starea lor s-a agravat a doua zi, când au ajuns, pe rând, la spital cu ambulanţele.
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz. În acest sens, DSP Vaslui a trimis în localitatea Rotari inspectori ai instituţiei pentru a preleva probe de alimente pentru efectuarea unor analize de laborator.
“Inspectorii noştri se află în teren pentru a stabili cu exactitate ce alimente s-au servit în colectivitate şi dacă mai există din acestea pentru a fi prelevate probe. Ulterior, pe baza analizelor de laborator, vom putea stabili care a fost sursa îmbolnăvirii”, declara directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.