Controale ale polițiștilor de la Rutieră în colaborare cu inspectorii RAR Vaslui

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, în intervalul orar  18.00 – 22.00, polițiști rutieri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Vaslui, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea reducerii cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor, prin sancţionarea tuturor abaterilor comise de către conducătorii auto care circulă cu vehicule ce prezintă defecțiuni tehnice.

În cadrul activităților derulate de către cei 10 polițiști, au fost verificate peste 150 de autovehicule. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.800 de lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare (dintre care 2 ale unor mopede).

Principalele cauze care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: constatarea de defecțiuni tehnice, lipsă asigurare RCA, valabilitatea expirată a inspecției tehnice periodice, zgomot în mers sau staționare depășește limita legal admisă și emiterea de noxe poluante peste limitele legal admise.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *