ActualitateNaţional

Contrabandă cu substanţe interzise, la malul Prutului

110
Poliţiştii de frontieră ieşeni au depistat la malul râului Prut un cetăţean din R. Moldova care încerca să introducă ilegal în ţară un colet ce conţinea substanţe interzise, a căror valoare pe piaţa neagră din România este de aproximativ 20.000 euro.

În data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni – I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică în zona de competenţă.
Astfel, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii Gorban, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoană de sex masculin, a cărei prezenţă în zona de frontieră nu era justificată. În momentul în care bărbatul i-a observat pe lucrătorii noştri, a încercat să fugă spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile verbale, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederile legale în vigoare.
Astfel, persoana a fost reținută, iar în urma verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că aceasta este cetăţeanul din R. Moldova Ion C., în vârstă de 23 ani.
În apropierea locului unde a fost observat bărbatul, poliţiştii de frontieră au descoperit un colet învelit în folie de culoare neagră, ce continea substanţe anabolizante cu grad mare de risc (215 fiole Trenbolone, Testosterone etc şi 15.700 comprimate Stanozolol, Oxaver etc), toate fiind cuprinse în lista substanţelor interzise.
La cercetări, Ion C. a declarat că a fost contactat de un conaţional care i-a propus ca, în schimbul unei sume de bani, să transporte coletul peste râul Prut, urmând să primească plata la întoarcerea în R. Moldova.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă calificată și intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cantitatea totală de bunuri, care valoarează pe piaţa neagră din România aproximativ 20.000 euro a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Concomitent cu aceste acțiuni au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin, cercetările continuând în comun, pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button