Concursul interjudețean ”Eco Junior”


Grădinița nr.3 Vaslui a organizat faza interjudețeană a Concursului de costume ecologice ”Eco Junior”, ediția a II-a.
Copii, părinți și cadre didactice din județul Vaslui s-au adunat în curtea Grădiniței Nr. 12, structură a Grădiniței cu Nr.3 Vaslui, pentru a-și etala costumațiile eco, una mai frumoasă decât cealaltă. Ziua a fost specială prin participarea colegelor educatoare de la Grădinița Prichindel din raionul Cahul, Republica Moldova, însoțite și de d-na inspector de la preșcolari Elena Cebotaru. Preșcolarii din celelalte județe ale țării au participat indirect la această fază, trimițând o fotografie a copilului îmbrăcat în costumația eco.
Prof. Cristina Lefter, director al Grădiniței cu P.P. Nr. 3 Vaslui și profesoarele Scînteie Ana-Maria și Mihu Marina, coordonatoarele concursului, s-au îngrijit ca totul să se desfășoare conform programului, având alături întreaga echipă de cadre didactice de la cele două grădinițe organizatoare, dar și partenerii de proiect – Primăria Municipiului Vaslui, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Preșcolari de la Grădinițele din Solești și Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare au făcut tot posibilul să participe la faza directă, alături de grădinițele de elită ale orașului Vaslui – Grădinițele Nr. 21, 18, 15, 9, 6, 5. Juriul format din reprezentanți ai APM Vaslui, ISJ Vaslui și ai învățământului preșcolar din Raionul Cahul, au avut o misiune dificilă în aprecierea celor mai reușite costumații. S-a urmărit originalitatea costumațiilor, latura lor ecologică – reciclarea materialului din care au fost confecționate, precum și defilarea pe podium.
Toți copiii au fost recompensați cu premiile I, II, III, mențiune și cu un premiu dulce. Fotografiile premianților au fost adunate într-o expoziție, care va fi găzduită în holul Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui.
Mesajul pe care vor să-l transmită organizatorii, partenerii și participanții la Concursul ”Eco Junior” este acela că noi ne dorim o lume mai curată, mai puțin poluată și că am găsit o soluție în acest sens – reciclăm, nu poluăm!

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Un mercedes căutat pentru confiscare de către autoritățile din Germania descoperit la Albița

În data de 08 noiembrie  a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a …

Bârbat găsit spânzurat într-un loc public aglomerat al Bârladului

Mai mulți trecători pe o stradă din municipiul Bârlad sunt șocați, după ce au observat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *