EducatieLocal

Concurs de poezie la Grădiniţa nr.3 Vaslui

DSC_6248
Grădiniţa nr. 3 Vaslui a fost gazda celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional “Magie şi poezie în lumea copilăriei”. Peste 250 de preşcolari au ţinut să-şi etaleze calităţile interpretative în faţa unui juriu format din specialişti ai Bibliotecii Judeţene “Nicolae Milescu Spătarul”. Alţi 300 de copii din ţară au fost prezenţi în concurs prin participare indirectă.
“Poezia este o operă de artă, care intră în sfera literaturii pentru copii dacă are un conţinut cognitiv accesibil şi o formă artistică rafinată în care sunt concentrate aspectele cele mai variate ale artei literare şi poate fi folosită pentru influenţa pe care o are asupra copilului. Concursul şi-a propus să antreneze copiii în activităţi care să valorifice priceperile şi deprinderile dobândite în domeniul cultural-artistic, literatură, prin exersarea limbajului sub aspectul expresivităţii, a exprimării emoţiilor şi sentimentelor cu privire la poezie, prin diferite forme de manifestare artistică”, a spus Cristina Lefter, directoarea Grădiniţei nr.3 Vaslui
Concursul adresat copiilor din unităţile de învăţământ preşcolare, atât din judeţ, cât şi din ţară, a oferit oportunitatea celor 55 de montaje literar artistice să participe la faza directă şi indirectă a acestuia. Astfel s-a demonstrat interesul cu care cadrele didactice şi copiii au pregătit montajele literare, reflectându-se prin calitatea poeziilor şi participarea numeroasă.
„Continuarea concursului naţional se face din dorinţa de a oferi copiilor prescolari o motivatie suplimentară pentru progres, performanţă la activităţile de comunicare din grădiniţe, prin implicarea lor în activitaţi cultural-artistice, care vor contribui la promovarea imaginii unităţilor de învăţământ în comunitatea locală din fiecare judeţ partener, promovarea spiritului de prietenie, îmbogăţirii orizontului de cunoaştere”, a declarat Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button