Tuesday , 31 January 2023, 12:08

Comunitatea din Șuletea au strâns ajutoare pentru sinistrații din Ucraina, însă nu au unde să le distribuie

Primarul comunei Șuletea, Ciprian Tamaș, se plânge că nu are unde să distribuie donațiile adunate pentru sinistrații din Ucraina.

Edilul anunță că a reușit să adune suma de 15.000 de lei, dar și alte produse alimentare neperisabile, pături, haine noi și jucării, însă s-a lovit de refuzul autorităților vamale, din cauză că nu mai au spații de depozitare.

”Am sunat în vamă la Siret să întrebăm ce este nevoie să cumparăm, că mâine vom ajunge la ei! Ne-au spus să nu venim încă, că au multe alimente și nu mai au loc de depozitare! Ne-au îndrumat să încercăm la Isaccea! Am sunat la Crucea Roșie din Vama Isacea și ne-au spus același lucru! Că ne vor suna ei…dar, dacă ne grăbim, putem merge în vamă la Palanca, la hotarul dintre Republica Moldova și Ucraina, că acolo sunt mulți refugiați care au nevoie de ajutorul nostru! Am sunat la Ambasada României de la Chișinău. Aici răspunde un robot, care ne îndeamnă să sunăm la alte două numere de telefon! Am sunat, dar nu răspunde nimeni…bătaie de joc la scenă deschisă! Și când te gândești că au salarii mai mari decât al unui președinte de consiliu județean. Mă rog…nu am reușit să vorbim cu nimeni! Prin urmare, vom mai aștepta o zi, să vedem încotro ne vom porni!”, a scris pe pagina de facebook primarul din Șuletea.

Cu banii strânși, cei implicați în campanie vor cumpăra produse de igienă, pamperși la copii, haine pentru copii: ”Mulțumim tuturor pentru gestul umanitar, sunteți minunați! Mulțumim și consilierilor locali și consilierilor parohiei pentru implicare! Vom ține aproape și vă vom informa ce decizie vom lua!”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *