ActualitateLocal

Comunicat de presă / USR Vaslui propune măsuri pentru fluidizarea circulației rutiere și creșterea siguranței mobilității în municipiul Vaslui

Având în vedere creșterea valorilor traficului rutier și disfuncționalitățile generate de construirea de noi locuințe colective care nu dispun de suficiente locuri de parcare sau nu le utilizează, USR Vaslui consideră necesară adoptarea unor soluții eficiente pentru decongestionarea ambuteiajelor și asigurarea siguranței atât a conducătorilor auto, cât și a pietonilor.

Viceprimarul Cătălin Mîndru a declarat: „Se impune să luăm măsuri în vederea fluidizării traficului și protejării cetățenilor. Propunerile noastre vizează soluții concrete și aplicabile care să contribuie la un mediu rutier mai sigur și mai eficient în municipiul Vaslui.”

Principalele propuneri ale USR Vaslui sunt următoarele:

  1. Introducerea circulației în sens unic pe strada Veteran Țurcanu, în direcția către strada Vasile Alecsandri. Această măsură are scopul de a îmbunătăți condițiile de trafic dificile de pe această stradă, unde staționarea neautorizată a unui număr mare de autoturisme în fața imobilelor nou construite forțează conducătorii auto să accelereze pentru a evita coliziunile cu vehiculele care circulă din sens opus.
  • Montarea indicatorului „Staționarea interzisă” la ieșirea din sensul giratoriu de la OMV spre strada Ștefan cel Mare, până la intersecția cu strada Ana Ipătescu. Această măsură este necesară pentru a preveni parcarea ilegală în apropierea sensului giratoriu, care nu doar încalcă regulile de circulație, ci și determină participanții la trafic să schimbe banda de circulație pe trecerea de pietoni, crescând riscul de producere a accidentelor.
  • Montarea indicatorului „Staționarea interzisă” în zona magazinului Aurocor, de la gară până la intersecția cu strada Podurilor. Staționarea frecventă a autovehiculelor, inclusiv pe trotuar, obligă pietonii să se deplaseze pe carosabil, reprezentând o amenințare la adresa siguranței acestora. Prin montarea indicatorului „Staționarea interzisă”, se va încuraja respectarea normelor și se va asigura o deplasare mai sigură pentru pietoni.
  • Crearea unei noi zone “Kiss and Ride” în apropierea Școlii gimnaziale Ștefan cel Mare, prin amenajarea unei alveole/stații pe strada Victoriei, între ultimii doi stâlpi de iluminat în direcția către strada Mareșal Constantin Prezan. Această inițiativă vine în sprijinul părinților și elevilor, permițându-le să coboare din autoturisme într-o zonă special amenajată, reducând aglomerația din stația de autobuz de pe strada Walter Mărăcineanu și minimizând riscurile la traversarea străzii Mareșal Constantin Prezan.
  • Semaforizarea sau amenajarea unui sens giratoriu în intersecția străzii Gheorghe Doja cu Șoseaua Națională, precum și montarea indicatorului „Staționarea interzisă” în direcția către Iași. Această măsură este necesară datorită traficului intens din zonă în intervalul orar 8-17, în special din cauza autovehiculelor care tranzitează intersecția către și dinspre Registrul Auto Român. Autovehiculele parcate în intersecție îngreunează fluxul rutier și reduc vizibilitatea, crescând riscul de accidente. Prin semaforizare sau amenajarea unui sens giratoriu și prin montarea indicatorului „Staționarea interzisă”, se va îmbunătăți gestionarea traficului și se va asigura o circulație mai fluidă și mai sigură.
  • Amplasarea unei oglinzi retrovizoare în fața Spitalului Județean de Urgență, pentru a permite virajul la stânga în condiții de vizibilitate și siguranță. Staționarea autobuzelor și autovehiculelor care aprovizionează unitățile comerciale din zonă afectează vizibilitatea participanților la trafic care ies din curtea spitalului. Prin amplasarea oglinzii retrovizoare, se va îmbunătăți vizibilitatea, reducându-se riscul de accidente în zonă.

USR Vaslui își exprimă convingerea că implementarea acestor propuneri va avea un impact pozitiv asupra circulației și siguranței în municipiul Vaslui.

Viceprimarul Cătălin Mîndru a adăugat: „Prin aceste măsuri, ne dorim să creăm un mediu rutier mai sigur pentru toți participanții la trafic. Suntem deschiși la dialog și colaborare pentru a găsi cele mai bune soluții în beneficiul comunității noastre.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button