Frisbee la Liceul “Emil Racoviță” – FOTO

@ 1
Vineri, 1 aprilie 2016, a avut loc prima întâlnire din cadrul „Campaniei de Promovare a Ultimate Frisbee în liceele din județul Vaslui”. Un grup de 10 elevi și 5 studenți negreșteni, însoțiți de coordonatorul Cercului de Ultimate Frisbee din cadrul Liceului negreștean „Nicolae Iorga”, consilierul educativ prof. Florin Onică, s-a deplasat la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” unde au efectuat în intervalul orar 12.00 – 16.00 demonstrații și workshop-uri de Ultimate Frisbee la care au participat, în teren sau ca spectator, peste 100 de elevi ai liceului vasluian.
@ 4
Acest eveniment s-a realizat cu ajutorul unei echipe de profesori inimoși de la liceul „Emil Racoviță”: Daniela Ciuraru (profesor de sport), Mircea Popa (profesor de științe sociale), Mirela Sălcianu (consilier eduativ și profesor de limba română) și cu sprijinul directorului Daniel Hulubei, liceul vasluian asigurând baza materială (acces la terenul de sport și la vestiare) precum și o primire foarte călduroasă negreștenilor, în spiritul guvernat de fair-play specific Ultimate Frisbee.
Activitatea a fost supervizată și susținută cu resurse materiale de echipa managerială a liceului negreștean – prof. Vasile Mariciuc (director) și profesorii Mircea-Liviu Popa și Gabriel Matei (directori adjuncți), desfășurându-se în parteneriat cu Organizația „Salvați Copiii” Vaslui, prin participarea și a unor elevi beneficiari ai proiectului Copiii singuri acasă.
Consiliile Școlare ale celor două licee au colaborat în promovarea evenimentului și au interacționat în organizare și desfășurare, stabilind bazele unei fructuoase colaborări viitoare.
Scopul proiectului – promovarea Ultimate Frisbee în județele din zona Moldovei, începând cu județul Vaslui, crearea de noi echipe, organizarea unor competiții județene, zonale și naționale și susținerea în mod substanțial a demersurilor începute de prietenii noștri din țară în privința introducerii Ultimate Frisbee pe lista sporturilor practicate la noi și eventual a constituirii unei federații.
Liceul negreștean a organizat deja trei evenimente de Ultimate Frisbee la Negrești, dintre care două cu participare echipelor din Republica Moldova, ultimul fiind Turneul Internațional de Ultimate Frisbee NUT 2016 (prima ediție), cu participarea a șase echipe, turneu la care negreștenii au jucta finala în compania echipei Flying Mamligas-1 Chișinău (câștigătoarea turneului). În perioada 28-29 mai negreștenii vor participa la ediția a doua a turneului internațional BUFF București 2016, care s-a desfășurat anul trecut pe Stadionul Național de Rugby. Imediat după Bacalaureatul din acest an, negreștenii își propun organizarea unui turneu zonal, cu echipe de la liceele care vor fi incluse în campania de promovare Ultimate Frisbee.