ActualitateLocal

Gaz metan în Lipovăț

DSC_2650
Lipovăţ intră în rândul comunelor din judeţul Vaslui racordate la reţeaua de gaze. Primii beneficiari sunt societăţile cu profil agricol din comună.Autorităţile au aprins flacăra inaugurală în prima casă de la intrarea în sat.

Peste 2,4 milioane de lei a investit comuna Lipovăţ pentru aducerea reţelei de gaz metan în comunitate. Primarul Valerian Hriscu s-a zbătut de zece ani pentru ca această investiţie să devină realitate. Abia în 2012 a fost aprobat proiectul, iar, localnicii au văzut cu ochii lor cum arde prima flacără la ei în sat.
În zi de mare sărbătoare, cea a Floriilor, şi în prezenţa a sute de localnici şi oficialităţi, a fost sfinţită reţeaua de gaze de către un sobor de preoţi. Primarul comunei, Valerian Hriscu, a subliniat ce înseamnă pentru Lipovăţ această investiţie făcută exclusiv din fonduri locale.
„Gazul este ajuns în comună de un an şi jumătate, prin racordarea celor trei ferme de păsări la magistrala care trece prin Muntenii de Jos. Însă, astăzi, gazul a ajuns şi în sat, la locuinţele oamenilor. Este o investiţie foarte importantă pentru comunitate şi vă garantez că nu ne oprim aici”, a declarat primarul Valerian Hriscu.
Directorul Gaz Est, Adrian Tighici, a precizat că este o investiţie importantă pentru comunitate: „Aşa cum s-a spus aici, este o investiţie vitală pentru comunitate. Am făcut zeci de drumuri la Bucureşti, împreună cu domnul primar. Investiţia este finanţată din bugetul local şi avem primul feedback de la firmele pe care le-am racordat la reţea. Costurile de producţie s-au redus simţitor odată cu introducerea gazului metan”, a spus Adrian Tighici.
Alături de primarul Valerian Hriscu s-au aflat preşedintele CJ, Dumitru Buzatu, care a vorbit despre cât de mult schimbă viaţa socio-economică a comunei această investiţie, dar şi senatorii Doina Silistru şi Gabriela Creţu, alături de deputatul Irinel Stativă.
Până acum a fost executată două treimi din reţeaua de gaze. Ea se va extinde, într-o primă etapă, pe străzile principale din Lipovăţ, fiind vizate 150 de locuinţe. Ulterior, lucrările vor continua şi în alte zone, fiind luate în calcul şi alte localităţi ale comunei, cum ar fi Chiţoc.
DSC_2616DSC_2673DSC_2562DSC_2574

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button