ActualitateLocal

COMERCIALIZAREA PRODUSELOR AGROALIMENTARE, ÎN ATENȚIA POLIȚIȘTILOR


Polițiștii vasluieni au acționat pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.
În ziua de 20 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfășurat, pe raza județului Vaslui, o nouă acțiune de verificare a activităţii agenţilor economici şi persoanelor fizice, în legătură cu modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici ilicite.
Au fost verificați peste 40 de agenți economici și au fost legitimate peste 20 de persoane. Pentru 32 de persoane care au săvârşit fapte de natură contravenţională au fost luate măsuri de sancţionare. 27 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 48.000 de lei.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri (legume, fructe, produse de panificație, patiserie ), în valoare de 580 de lei.
În prag de sărbători şi în alergătura după cumpărături, POLIŢIA ROMÂNĂ vă recomandă să nu vă lăsaţi amăgiţi de chilipiruri. Anumite produse contrafăcute vă pun în pericol sănătatea!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button